Pressemelding

«TRE VISE DYR» – en historie om vennskap, en oppfinnsom ulv og frykten for å ende opp som julemat

«Tre Vise Dyr» er historien om en gris, en ku og en sau som finner ut hva som er innholdet i en julerull, nemlig gris, ku og sau! Godt hjulpet av sin venn forkledningseksperten ulven Ulvrik, flykter de fra gården og begynner en opplevelsesrike reise.

Ferden går til flyplassen der de blir tatt for å være deltagere i et kor på vei til Roma. I den evige stad lever våre venner herrens glade dager helt til hjemlengselen en dag melder seg for fullt. Shopping og cafébesøk er ingenting mot livet på gården. Tør de reise tilbake og hva venter dem der? Hvordan har det gått med Ulvrik og hvordan i all verden kommer de seg hjem igjen?

Gjennomillustrert med forunderlige og detaljerte tegninger som spenner fra fjøs i nord til Petersplassen i sør, skapes en fortelling til glede for både voksne og barn.
Historien begynner på årets lengste natt …

Om forfatter og illustratør

Angela Amoroso er en prisbelønnet manusforfatter med erfaring fra blant annet Children's Television Workshop (PBS i USA), NRK-serien Fritt Fram og TV2s Snøbarna. Hun har skrevet for både film og tv, og har produsert en rekke mat- og kulturprogrammer i både Norge og utlandet. Hun arbeider for tiden som prosjektleder på Norsk filmutvikling.

Marius Renberg er illustratør og designer. Han har laget CD- og bokomslag i nærmere 20 år, samt illustrasjoner til flere bøker. Han har i tillegg vært involvert i utformingen av en rekke designprosjekter, bla. NRKs visuelle profil. Han har mottatt flere utmerkelse for sitt arbeid, som prisen for beste bokomslag, Årets vakreste bok og Merket for god design.

«Tre vise dyr» er deres bok debut.

Angela Amoroso/Marius Renberg
Tre Vise Dyr
Pris kr 249,-

For mer informasjon eller bestilling av anmeldereksemplar, kontakt i Nilske Kårbø Erichsen på telefon: 22034146
eller e-post: nilske.karbo.erichsen [at] gyldendal.no
www.gyldendal.no