Folk og presse om boken

 
Dagsavisen bokekstra anmeldelse foto

«Elegant og humoristisk»

«Tre vise dyr […] er blitt en svært delikat og elegant billedbok, først og fremst takket være Renbergs stilsikre og fantasifulle strek og nydelige fargebehandling.»
«Marius Renberg klarer den vanskelige balansegangen mellom det elegante og det humoristiske. Tegningene av dyrene er gjort med sans for fine detaljer og for dyrenes karakteristiske utseende.»

Turid Larsen – DAGSAVISEN (bokbilag 27.11.2007)

 

Annerledes jul – «Tøffe illustrasjoner og original historie …»
«Illustrasjonene er fabelaktige. Slike dyr har vi aldri sett før»

Anmeldelse Aftenposten 21.10.07

Historien er original og morsom. Vi blir med på en ellevill reise, men skjønner også at når gode venner holder sammen, kan de få til det meste. Det er litt "borte bra, men hjemme best", en dæsj kultur og mye god moral. Og selvfølgelig går det bra til sist, både for dyr og mennesker.»

Hilde Bjørnhovde – AFTENPOSTEN MORGEN (24.10.2007)
Les saken her

 
Haugesun web-shot

Flukten fra frykten

«Tre vise dyr handler om gleden ved vennskap og alt man kan få til gjennom godt samarbeid. Men også fornøyelsen av å se verden, få impulser og at det henger sammen med erkjennelse av behov for en trygg base for alle hverdagene. Dessuten gir historien glimt av hvordan den gode viljen bringer mye bra med seg, samt at det som regel går godt selv om mørke skyer truer. Særlig for de snille.»

Arnstein Olaisen – HAUGESUNDS AVIS (03.10.2007)
Les saken her

 

Ulvrik er løs på Frogner!

Ulvrik løs på Frogner avisside

«Angela Amoroso og Marius Renberg har gitt ut boken "Tre vise dyr" og slipper i den forbindelse ulven Ulvrik løs på Frogner.

Briskeby: I den lille parken ved Riddervolds plass er Ulvrik på plass, sammen med forfatterne av boken. Ulven bor egentlig på en gård, men er altså for tiden ute på presseturné.
Litt for de voksne
– Vi har laget en illustrert bok for barn, men som alle bøker som skal leses høyt er det viktig at det er noe for de voksne også, sier Marius Renberg. Han er utdannet illustratør fra England, mens partneren Angela Amoroso har lang karriere i filmens verden. Sammen har de laget en spennende og lærerik barnebok. En bok som også overlater mye til fantasien, og du kan dessuten hele tiden gjøre nye oppdagelser i tegningene.
- Ideen oppsto for flere år siden, men det er det siste halvannet året vi har jobbet med prosjektet, utviklet historien og figurene, sier Angela. Marius legger til at tegnejobben har tatt rundt fire måneder. Først tegnet han grunnstrekene med blyant og så fargela han med Mac i etterkant.
– Det er mange nivåer i bildene og de slekter på tegneserieuttrykket, sier Marius. Boklanseringen foregikk på Litteraturhuset tirsdag, og Johannes Joner leste utdrag fra boken for de fremmøtte, mens illustrasjoner fra boken ble vist på storskjerm. Alle fikk biscotti i "Tre Vise Dyr"-innpakning siden de tre dyrene, en ku, en gris og en sau, reiser til Italia for å unnslippe trusselen om å bli julerull.
Brainstorming
– Egentlig er det utgangspunktet for hele boken. Vi hørte om noen som skulle lage julerull, og etter litt brainstorming fikk vi ideen om dyrene som rømmer fra å bli julemat, sier Angela. De tre dyrene rømmer fra gården, med hjelp av Ulvrik, og drar på en oppdagelsesrik reise. Angela har skrevet historien, men med Marius som sparringspartner hele veien.
– Vi vurderer å lage en oppfølger, men foreløpig er dyrene uenige om hvor de skal reise denne gangen, sier de to forfatterne og titter på Ulvrik. Han er mest opptatt av at boken er kommet inn på bibliotekets innkjøpsliste og at forlaget derfor er veldig fornøyd, og så lenge dyrene har suksess blir de nok ikke julemat i år heller.

André Jerman (©Tekst og foto) – LOKALAVISEN FROGNER (25.10.2007)

 

.No illustrasjon

Screenshot, omtale i .No-magasin

«Gjennomillustrert med forunderlige og detaljerte tegninger som spenner fra fjøs i nord til Petersplassen i sør, skapes en fortelling til glede for både voksne og barn. Historien begynner på årets lengste natt …»

Halvor Bodin – .NO-MAG.
(Nr. 16 / 2007)
.No-magasin web

 
Ivrige lesere 1

– Jeg leste høyt for to energibunter på 1 og 4 som fulgte spent med på historien. Sønnen min Odin (4 år) var var nysgjerrig på alle stedene de skulle reise, og spesielt på innholdet i Ulvriks skattekiste. Jeg trodde han skulle blir redd når dyrene trodde de skulle slaktes, men han bare lo! Markus (1 år) pekte på bildene og var opptatt av de fine fargene. Antydninger til filmer og sitater gjør boken morsom for foreldre også! En flott bok!
Monica Knutsen de Figueroa, Odin (4) og Markus (1), Oslo

– En sikker og gøyal klassiker når dyr møter vår verden.
Henrik Kildahl, Lørenskog

– Har vært inne på nettsiden til boka – min datter på 5 år ble helt vill!
Kjetil Johnsen, Storknes

– Morsom bok som ungene elsker. Sterke, mettede farger og mange spennende detaljer, gjør at man kan bruke tid på hver enkelt side. Spesielt Ulvrik er kostelig, og de detaljerte tegningene fra Roma.
– Den var fin!
Eivind Seiness og Alex (8 år) Oslo

 Tre vise dyr, bakgrunn preview, tittelside

– Utrolig søt. Elsker grynte. Tror at denne boken kommer til å få mange fans.
Gina Charlotte Valente, Vasanello, Italia

– Denne burde oversettes til italiensk!
Gino Valente, Vasanello, Italia

– En fantasifull julefortelling med varme og humor. Den skal bli årets julegave til barnebarna og tantebarn!
Birthe Høy Endresen, Oslo

– If it was in English I'd buy it. Hey, I'll buy it anyway. Great drawings!
Stephen Matlaga, San Francisco, California

– One rarely finds such magnificent drawings in a children's book!
Tillie Doyle, Rutherford, New Jersey